Posted in Humour

God and Eve

For all women!

And for all men with a healthy sense of humour! 😉

Thanks @Sas for sending me this, I’m grinning ear to ear!

Author:

Caretaker of males, both human and feline. No lady, but all woman. Avid reader and photographer. Determined to find writing time during busy days. And nights if needed. Because I need you to meet the wonderful people who are living in my mind.

15 thoughts on “God and Eve

  1. Jullie pret wil ik helemaal niet bederven, maar wisten jullie dat dit een heel oud nomadenverhaal is? Een oude nomadenuitdrukking is “jij bent vlees van mijn vlees, been van mijn been” -om de intiemste relatie aan te geven-. daar maakten ze toen gewoon een volks verhaal van. Eerst passeren alle dieren en eindelijk is daar de vrouw: “been van zijn been”, een ‘rib uit zijn lijf’! En eigenlijk erg sexy in standje 1 “recht tegenover hem”! Het is eigenlijk een,nomadenprotest tegen de hun al te goed bekende bestialiteit. Niet van dieren, maar van hun vrouw moeten ze het hebben! Zij is het ook die de voor hun kostbare kinderen -nageslacht- beschermt tegen hun grootste vijand in het dagelijks leven: de slang!. Ik geef toe het is een mannenverhaal, zo verdekt verteld dat de aanwezige kinderen het ook konden horen…en in die nomadentijd deden mannen nog of zij belangrijker waren dan vrouwen! Dat zijn wij wel afgeleerd! In het eerste uit Babel stammende scheppingsverhaal (Gen 1) wordt de mens gewoon man-vrouw genoemd, wat mij betreft mag je dat omdraaien! Maar gun mij als man ook maar eens die oude volgorde!

    Like

Please, share your thoughts:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.